Body%20and%20Mind%20Control_edited.jpg

RECENSIE VAN BMC LEDEN

ANITA

 

Gegarandeerd spierpijn! 

Ik sport nu 8 maanden twee keer per week met Jesse. In het begin moet je even aan elkaar wennen, maar de klik was er al snel. De manier waarop Jesse de training geeft pas helemaal bij mij. Hij past de training aan naar jouw persoonlijke doelen en we wisselen oefeningen af. Het leukste vind ik het als Jesse mee traint, om nog meer te kunnen levelen en dat daagt mij dan weer uit. 

Het fijne aan een één op één training is dat Jesse op maat voor jou bepaalt wat past. Je zit dus niet vast een groep waar je zowel beginners als gevorderden hebt. De training wordt op jouw niveau gedaan en dat betekent dus ook elke keer weer wat meer uitdaging. Hierdoor besef je soms niet hoe je vooruitgang is en daarom is het soms leuk om terug te blikken naar het moment dat ik voor het eerst met Jesse ging trainen. 

Voor mij zijn de Personal trainingslessen ook een stok achter de deur en ook afleiding in deze corona tijden. En als je meer wilt trainen dan zijn er ook nog de work out video’s op YouTube.  

Gelukkig past er in de training ook wat humor! Want een lolletje op z’n tijd moet kunnen. 

Last but not least, moet ik Jamilla niet vergeten! Want zonder Jamilla is Jesse nergens.. zij zorgt achter de scherm voor de leukste filmpjes, administratie etc. 

Jullie zijn beiden toppers! Dat jullie nog maar veel mensen mogen motiveren om op een leuke manier te sporten en doelen te behalen!

MARIJE

"Jesse geeft altijd de volle 100% de gehele training en dat zorgt er voor dat elke training een feestje is met hem. En door zijn motivatie en enthousiasme geef je zelf de volle 200%, elke training weer! 

 

Uitdagende oefeningen, keer op keer. Jesse weet precies wat je kan en wat niet en speelt hier goed op in. Wat het erg leuk en afwisselend maakt , maar ook zeker zwaar! 

 

Ik heb een half jaar met hem mogen trainen en in die tijd ben ik niet alleen fysiek sterker geworden, maar ook mentaal. Ik ben hem dankbaar voor de spiertjes die ik extra heb gekregen, maar nog meer voor de inzichten die het mij heeft gegeven. En daarnaast gewoon een bak motivatie om zelf door te knallen!"

coach merel.JPG

MEREL

"Op de typische Jesse manier word ik enorm door hem aangemoedigd en uitgedaagd. Terwijl hij me over grenzen heen jaagt, monitort hij mijn fysiek, uithoudingsvermogen en kracht. Dat geeft me een vertrouwen om verder te gaan, dan ik normaal zou durven en kunnen. En daar ligt dan vervolgens de winst. Zowel mentaal als fysiek heeft Jesse me laten inzien dat je veel meer kan, dan je eigenlijk denkt. En dat wordt beloond met resultaat!

Mijn tip voor 2020: huur Jesse in!!"

BMC GROUP WORKOUT: 

MEMBER CHESTIN

Een onjuiste begeleiding en trainingsmethode hebben ervoor gezorgd dat ik geen plezier meer uit sporten haalde, totdat ik de BMC workout ontdekte.

De trainer heeft veel kennis, is enthousiast en gedreven, stimuleert om het beste uit jezelf te halen en biedt een gevarieerd programma dat is afgestemd op jouw kunnen. Wat mij betreft zijn dit dé hoofdingrediënten voor het neerzetten van een succesvolle training. 

Ik kan de BMC workout aan iedereen aanbevelen

ROZEMARIJN

"Ik raakte aan het begin van de coronatijd mijn baan kwijt wat veel onzekerheid met zich meebracht. Ik ben in die tijd veel gaan fitnessen om mentaal en fysiek een beetje fit te blijven. 

 

Voor mij was sporten altijd iets wat 'moest', totdat ik met Jesse ging trainen. In het begin was het vooral als stok achter de deur maar al snel begon ik er lol in te krijgen en werd ik steeds fanatieker! 

 

Het is heel fijn dat Jesse niet met standaard lijstjes met oefeningen werkt. Hij kijkt altijd gericht hoe ik mij voel en wat ik op dat moment nodig heb. Zijn ongeremde enthousiasme geeft mij elke training weer energie. Hierdoor ben ik in staat om elke training de lat weer een stukje hoger te leggen. 

 

Zoals de naam al aangeeft staat Jesse niet alleen voor Body, maar ook zeker voor Mind Control! Jesse begrijpt als geen ander dat je alleen fysiek goed kan presteren als je ook mentaal goed in je vel zit. De trainingen worden dan ook regelmatig afgewisseld met een goed gesprek of gewoon een kletspraatje. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat ik zowel fysiek als mentaal alles uit mezelf kan halen!"

 

YVONNE

''Ik ben groot fan van Jesse! Ik train nu sinds augustus met hem! Elke les is vol power en energie! Hij weet me elke x te motiveren om net dat beetje extra te geven en mijn doelen te challengen!''

SULEIKA 

''Body and Mind Control is THE place to be! Een plek waar er met kennis en verstand wordt gekeken naar een verbetering van je gezondheid! Een echte aanrader!!''

ILONA & CHRISTOF:

Sinds januari kwamen we via de sportschool in contact met Body and Mind Control (BMC). Christof: “Ik was net weer begonnen met fitness en motivatie om naar de sportschool te gaan was voor mij als buitensporter niet echt makkelijk. Maar door alle excuses om niet te sporten in de periode daarvoor was dat goed aan mijn lichaam af te lezen. Te veel van het leven genieten met even een toastje, glaasje wijn erbij of een biertje of gewoon een frisdrank. Tja, en dan gaat het hard.

 

Kortom ik begreep nu moet ik wat gaan doen en mijn vrouw die wilde ook meedoen.” Via de sportschool kregen we een gratis les met personal trainer. En toen dachten we dat lijkt ons wel een keer leuk om te doen. Dus zijn we samen gaan trainen met Jesse bij BMC.

Jesse pakte het meteen goed op en vroeg meteen door wat wij allebei wilden bereiken met BMC. En daar maakten we het niet makkelijk voor hem.

Ik ben meer een cardio liefhebber en mijn vrouw een krachtsportster.

Dus dat moest worden gecombineerd.

Christof: “Nadat we de eerste les hadden gehad, had ik er vertrouwen in. Eigenlijk vind ik het heerlijk om mij in het zweet te werken en bezig te zijn.

Ik had ook vertrouwen in wat Jesse vertelde. Ik moest echt van ver komen 10 kg te zwaar geworden en had het sporten laten versloffen.”

Na een paar lessen werden we steeds enthousiaster van Jesse.

Hij motiveert en heeft heel snel en goed door hoe hij jou kan uitdagen. Dat doet hij soms heel subtiel en onbewust en aan de andere kant blijft hij je grens verleggen. Ook motiveert hij je om te letten op wat je eet en zo te helpen je doel van gewichtsverlies te behalen. 

Christof: “Elke training is anders en dat vind ik erg fijn het maakt het trainen leuk. Ook let hij goed op je houding en legt goed uit wat hij doet en waarom. Dat spreekt mij als arts erg aan.” “Alles gebeurt bij BMC met een reden” dat herhaalt Jesse regelmatig en dat klopt ook alles wordt opgebouwd. Op deze manier wordt je veel bewuster van je lichaam en dat passen we dan ook toe bij de huishoudelijke klussen in het dagelijks leven.

Ondertussen brak in maart natuurlijk de Coronacrisis uit. Trainen bij de sportschool kon niet meer, maar Jesse vond steeds een goede oplossing geheel volgens de RIVM regels. Hij heeft een goede ruimte gehuurd en goede materialen.

Doel is om met je eigen lichaam te trainen. Na elke training maakt hij alles wat is gebruikt schoon en houdt de Coronaregels goed in acht. Op deze manier konden we gelukkig veilig doorgaan met trainen. En dat heeft ondertussen duidelijk zijn effect gehad. Ilona: “Voor mij geeft Body and Mind Control de motivatie om het sporten weer op te pakken.

Jesse is onwijs motiverend. En kan ondanks dat wij met z’n tweeën trainen een persoonlijk

trainingsplan voor je maken. Ik merk vooral dat mijn spiermassa is toegenomen. Verder is het

sporten met Jesse ook onwijs gezellig en heeft hij zonodig ook een luisterend oor.” 

Christof: “Ik ben ondertussen 5kg in gewicht kwijt. Spieren zijn veel meer ontwikkeld, mijn buik is zichtbaar afgenomen en ondertussen door zijn enthousiasme heb ik het hardlopen naast het hockey weer opgepakt en sport nu zonder moeite 3-4x/week.” 

Een ander ding dat wij zeer waarderen bij Jesse is dat er tijdens de training niet alleen ruimte voor sporten.

Voor elke training vraagt hij geïnteresseerd hoe het met je gaat en past bij sterke emoties de training daarop aan om te voorkomen dat je blessures krijgt.

Ook geeft hij vrijblijvende handvatten om de emotie die je hebt te kanaliseren en onder controle te krijgen. Hij is oprecht en geïnteresseerd en komt er bij een volgende training ook op terug.

Kortom wij zijn erg enthousiast en gaan zeker door met trainen om zo onze lichamen in goede conditie te houden. En het is een mooie manier om samen te trainen en een sportieve avond te hebben.

RAYMOND 

''In de afgelopen 10 jaar (ben nu inmiddels 40) is er weinig veranderd aan mijn lichaam, mocht nooit klagen, maar die buikspiertjes die ik had toen ik een 20-er was, die verdwenen naar mate ik de 30 gepasseerd was. De afgelopen jaren ben ik zeker sportief bezig geweest, maar nooit kreeg ik die strakke buik terug die ik ooit had, totdat ik via mijn vriendin Jesse leerde kennen.

In de zomer van 2014 ben ik samen met Jesse gaan trainen en hij vroeg mij wat mijn doelstelling was, waarop ik zei, " weer een six-pack willen hebben!" We trainde twee keer per week voor 5 weken lang (hierna op vakantie geweest) en het resultaat was echt al zichtbaar, iets wat mij in de afgelopen 10 jaar niet was gelukt!Jesse leerde mij om net even over die streep te gaan, net even iets verder te gaan waar je normaal zelf zou stoppen (iets wat ik vroeger zelf ook kon, maar naar mate je ouder word, gewoonweg niet meer op kan brengen?!) Ik werd sterker, fitter en strakker rond mijn middensectie, iets wat ik graag wilde, maar nooit verwachte dit ooit weer terug zou kunnen krijgen!Niet alleen heeft Jesse mij geholpen om lichamelijk fitter, sterker en slanker te worden, maar ook zeker mentaal sterker te worden, om weer die drive te hebben die ik vroeger had, het niet opgeven gevoel en gewoon knallen en er voor gaan en dat is toch het beste gevoel wat er is, want alleen met deze instelling bereik je je doelen!!Jesse, bedankt voor de geweldige lessen, positiviteit en vriendschap en ik zie je snel weer! ;-)''

 

 

ELLEN 

''Ik zei het vaak grappend maar Jesse is een tijd lang zowel mijn meest geliefde als meest gehate persoon op aarde geweest ;)Nog nooit heeft iemand mij tot het uiterste gepusht. Maar Jesse deed dat. En terwijl hij dat deed kon ik hem soms wel wat doen. Maar het grootse deel van de tijd was ik zooooo ENORM blij met hem. "Stel je doelen maar" zei hij. Dat deed ik. Niet denkend dat dat überhaupt haalbaar was. Dit jaar liep ik voor het eerst weer echt op en top lekker in mijn vel in bikini op het strand. Maar naast een strakker lijf gaf Body and mind control mij nog iets veel beters: de zin om te sporten en de know how om dat op een manier te doen waardoor je het beste uit jezelf en je lichaam haalt. Ja! Ik ben om!''

PATRICIA 

"In juli ben ik begonnen bij Body and Mind control. Ik wilde graag een betere conditie en een strakkere buik. Tot nu toe is mijn conditie enorm verbeterd. Ik merk dit vooral in mijn overige sportactiviteiten. En daarnaast merk ik ook de nodige veranderingen aan mijn lichaam. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik weet dat het bij BMC zeker goed komt. Naast het feit dat je continue wordt uitgedaagd is Jesse ook een heel leuk persoon om mee te trainen. Ik raad het iedereen aan om lekker fit en gezond te worden samen met BMC!!!''

 

CHERYL

''Ik was begonnen bij body and mind control en het was een hele leuke goede ervaring. Door het niet weg kunnen gaan omdat ik 2 kinderen heb was Jesse zo flexibel om naar mij toe te komen zodat ik lekker in de tuin kom trainen .. Helemaal top!! Ik ben er nu even mee gestopt omdat ik het nu even te druk heb maar zodra alles weer wat rustiger word ga ik zeker weten weer beginnen!!"

 

STEPHANIE 
Deelnemer van de Flair Buik Challenge

Haai, ik zal me even voorstellen, mijn naam is Stephanie, 26 jaartjes jong, (werkende) moeder van een ondeugende dreumes. 

Dat is dan ook waar mijn verhaal begint. Voor mijn zwangerschap was ik altijd al vol, ik woog 75kg met een lengte van 1.70m. Bewegen deed ik, met zittend werk, eigenlijk niet. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik nog eens 16kg aan wat leidde tot een goede 91kg. Daar ging bij mij de knop om, al die extra kilo's? Die wilde ik niet meer! Dus begon ik eens flink met wandelen met de kleine en goed op mijn voeding te letten, lekker gezond eten en kleinere porties. Na een aantal maanden vol ups and downs merkte ik dat ik toch wel een steuntje in de rug kon gebruiken. Ik was opzoek naar iets wat ik voor altijd vol kon houden, een levensstijl, geen dieet. Ik was wat rond aan het surfen op internet en vond een boek van Mieke; 'en nú word ik slank'. De titel sprak mij erg aan want dat was wat ik wilde, eindelijk slank worden (zonder dieet!) en mij lekker in mijn vel voelen. Ik begon met lezen en opdrachtjes uit te voeren, dit ging goed! Voor het eerst sinds een hele lange tijd kon ik weer eens genieten van wat lekkers zonder schuldgevoel, heerlijk. Eind maart ging ik op vakantie. Ik woog inmiddels 65kg! Ik was erg trots op de verloren 10kg (26kg incl. zwangerschapskilo's maar dat is natuurlijk een beetje valsspelen;-) ). Maar goed ik merkte dat ik mij nog niet helemaal fijn voelde, oorzaak: mijn buik! Via de flair site kwam ik terecht bij de buik challenge van Jesse. Hij vertelde: in 4 weken een strakke buik, het kan echt! Nou dat wilde ik weleens zien. Kalender uitgeprint en daar begon ik. 15 sit-ups, 5 crunches, 5 leg raises en 10 seconden plank pfff is dat alles? Eitje!
 

 

 

 

Dat kan toch niet werken? Tsja, na een tijdje werd het toch wel wat zwaarder de oefeningen werden opgehoogd en elke week kwam er wat bij zoals bijvoorbeeld een stukje cardio. Toch was ik vastbesloten (met wat extra steun van mijn vriend die regelmatig naast me zat, kom op je kan het! en een kleine ukkepuk die mee stond te springen in de box;-) ) ik moest deze 4 weken afmaken en kijken of ik echt een strakke buik kon krijgen in slechts 4 weken. Ik kan jullie vertellen, ik was erg verbaasd over het resultaat. Jeetje, dit had ik niet verwacht. Ik begon toch echt vrij duidelijk spieren te zien! Tuurlijk, ik had en heb nog steeds een buikje, maar wat wil je in 4 weken! Inmiddels weeg ik 60,5kg en ben ik bezig met de fit&gezond challenge. Niet om nog meer af te vallen, want ik voel me goed bij dit gewicht, maar om op gewicht te blijven, strakker te worden en lekker te blijven bewegen. Want zeg zou zelf, hoe heerlijk is het om niet de deur uit te hoeven en alles gewoon lekker thuis te kunnen doen? Ik heb geleerd dat je vooral gewoon moet doen! Gewoon starten en doorzetten, dat is waar het om draait. Niet opgeven! Even een mindere dag? Niet bij de pakken neerzitten, maar de dag erna gewoon weer op de goede weg verder!

 

PETRA

Ik zal me even voorstellen; Ik ben Petra van Kranenburg. 

Ik ben 47 jaar en heb meegedaan aan de eerste Flair afval challenge. Ik ben ook volger op FB van Flair en ontvang de nieuwsbrief van Flair via de mail. Mijn hobby’s zijn  sport, koken en  knutselen.  Ik hou van het leven en probeer zo gezond en verstandig te leven naar mogelijkheid&vermogen.  
In de nieuwsbrief van 27 januari maakte je kans op privétraining van Jesse. Dé trainer van alle flair afval challenge deelneem(st)ers. Ik vond/vind de oefeningen van Jesse altijd leuk om te bekijken via youtube en pak ook regelmatig oefeningen eruit die ik leuk vind.
Tot mijn grote verbazing en verrassing zag ik een paar weken later dat ik 4 lessen had gewonnen bij Personal Trainer Jesse. Door omstandigheden kwam het er niet eerder van dan afgelopen oktober dat ik weer contact had met Jesse en 5 oktober was het dan zover.

Ik vond het het best wel even spannend want je moet toch maar afwachten of je het leuk vind en 1 op 1 is heel wat anders dan training met de groep.  Maar het eerste moment dat ik Jesse zag, voelde ik me al heel relaxed. Hij had wat dumbells mee en een grote schijf.  Jesse vroeg kort wat ik deed en hoe vaak ik trainde per week en waarom ik meedeed aan de flair afval challenge.  

Niet voor het afvallen. Ik sport om gezond, fit en sterk te worden en blijven, om er energie uit te halen, plezier te hebben en om mezelf te verbeteren, sterker te maken.
Om de grens op te zoeken van hoever ik kan gaan en om mijn hoofd leeg te maken. Maar vooral omdat sporten leuk is!! 

We begonnen met een warming up van sprint, jumping jacks en knieheffen. Vooral het knieheffen viel erg tegen. Toch weer heel anders als wat ik zelf deed. Verder nog oefeningen gedaan met de dumbells en schijf en Jesse lette tijdens de oefeningen goed hoe je staat en beweegt. Na afloop een superfijn gevoel, afgemat maar voldaan!  De 2de training stond op donderdag gepland en ik had zelf die dinsdag hardgelopen. Woensdag protesteerde mijn lijf dan ook wel een beetje van de nieuwe oefeningen die ik met Jesse had gedaan. Maar voel goede moed ging ik donderdag weer heen en ook dat was weer een prettige les.  Er zaten zeker een paar oefeningen bij die ik tijdens het hardlopen ook zou kunnen doen en dat doe ik dus nu ook. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 14 &15 oktober had ik de volgende 2 lessen;  die woensdagavond was ik niet echt topfit en zijn we eerder gestopt. Ik baalde echt zo want het is echt superfijn om met Jesse te trainen. Hij haalt echt alles eruit wat erin zit en probeert je toch zover te krijgen(en dat lukt ook ) om die laatste biceps of schouder oefening toch te volbrengen. De dag daarna zou ik de laatste training hebben maar toen was ik echt niet lekker en moest ik helaas afzeggen. Balen!!! Gelukkig was dat geen probleem voor Jesse en heb ik die les alsnog later afgewerkt. Ondertussen had ik nog wel een obstacle run volbracht.  Dus 26 oktober was de laatste gewonnen les met Jesse.

Ik heb de lessen als zeer waardevol ervaren en met heel veel plezier gedaan. Het is leuk om alles te geven en te merken dat diegene die jouw traint dat ook leuk vindt en het niet als een verplichting ziet om het uur vol te maken.  Ik had het zelfs zo naar mijn zin tijdens de trainingen dat ik zo brutaal ben geweest om te vragen of ik kon blijven doortrainen met Jesse. En dat wilde hij, we knallen nu elke week voluit en voor de rest krijg ik huiswerk om bij te houden.

Trainen met Jesse is echt leuk en geen enkele keer is hetzelfde en dat is ook heel fijn.  Dus ik wil de Flair heel erg bedanken voor de gewonnen lessen van Jesse. Een kans om mezelf te verbeteren en sterker te maken. En Jesse natuurlijk want zijn trainingen zijn superleuk en killing. 

 

 

 

SOCIALS

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Connect with

US

info@Bodyandmindcontrol.com

weesp - noord-holland

WEBSITE BY JAMILLA SAMSON